Southern France in Southern California

Our clients requested a back garden that was reminiscent of their time spent living in the South of France. The existing, rather dated pool was removed and replaced with a simple, elegant rectangular pool with thick cut stone coping and an automatic pool cover. We pushed back into the hillside to create an inviting yet more private raised space for sun bathing and for locating the new spa. The patio space adjacent to the house was expanded by adding a bold wooden overhead structure with a retractable Sunbrella awning; a new BBQ area, complete with refrigerator and icemaker, was located beneath a decorative iron pergola that served to define the dining space. We added rich, warm stone paving throughout to create a sense of unity among these individual spaces within the garden. The finishing touches for the project included adding a bocce ball court and an outdoor fireplace to draw one’s eye up towards the soft and colorful plant palette of the hillside.